Bax Music | De specialist in studio & recording
Educatieve podcasts

Inspireer anderen met educatieve podcasts

Stel dat je op de bus wacht en je wilt graag productief zijn. Wat kun je doen? Misschien social media checken? Je kunt dit doen, of je hebt ook de mogelijkheid om kennis te vergaren over een van jouw interesses. Met educatieve podcasts weet je altijd alles over de onderwerpen die jou boeien en in Nederland vind je verschillende platformen om elke dag meer informatie te hebben. En hieronder krijg je de beste podcasts waar je naar kunt luisteren.

De nieuwe manier om les te geven

In het onderwijs wordt gezegd dat de docenten hun studenten horen te inspireren om ze beter te maken. Dit doen ze bijvoorbeeld in de lessen, maar dit kan tegenwoordig door de opkomst van de podcasts ook gebeuren. Op het internet vind je inspirerende interviews waarin docenten en andere specialisten in het onderwijs hun mening delen over de manier waarop er les wordt gegeven. Als ze een podcast boeken, zorgen ze ervoor dat ze thema's bespreken die jou en anderen aanspreken.

Leer elke dag iets nieuws

In Nederland heb je een groot aanbod van soorten podcasts, want je vindt verschillende thema's. Dit is hartstikke voordelig, omdat je niet elke dag naar een bepaald onderwerp moet luisteren. Als je bijvoorbeeld op een dag een podcast over mindfulness hebt gedownload, kun je de dag erna naar een gesprek luisteren waarin de politieke partijen worden besproken. Wanneer je op zoek bent naar een overzicht van de educatieve podcasts, is het aangeraden om deze term in een zoekmachine te zetten. Er is immers geen platform waarop je alle podcasts kunt vinden.

Hoor de mening van de specialisten in het onderwijs

Nu je het aanbod van educatieve podcasts in Nederland kent, is dit het beste moment om jou op de hoogte te brengen van deze platformen:

De Correspondent

Hier vindt u altijd inspirerende podcasts waarin de gastheren over het onderwijs in Nederland praten. In elke sessie vinden gesprekken plaats over de laatste gebeurtenissen over dit thema.

Kennisnet

In deze inspirerende podcast ben je ook op de hoogte van de actuele onderwerpen met betrekking tot het onderwijs in Nederland en in het buitenland. Niettemin heb je op dit platform een probleem. Je kunt niet alle sessies van Kennisnet op een website vinden, maar ze zijn verspreid over het hele internet.

Talks With Teachers

In tegenstelling tot de vorige podcasts is dit platform Engelstalig, omdat docenten hun ideeën over het onderwijs kunnen uitwisselen. Sinds de oprichting van Talks With Teacher in 2016 vind je podcasts over onder andere de zomervakantie en de centrale examens. En deze podcast is bijzonder, want alle docenten die een blog hebben, kunnen deelnemen.

Onderwijsvragen

In deze Nederlandstalige podcast worden geen feiten gegeven, maar juist meningen over de stand van zaken in het onderwijs. Hier vind je verschillende gesprekken. Zo vind je een podcast over het belang van klaslokalen voor studenten en de duur van zomervakanties.

The Edupreneur

In het onderwijs hoef je niet altijd de methoden te volgen die dagelijks worden gebruikt. Dit is zeker waar wanneer je naar de podcast The Edupreneur luistert, want de gastheren bespreken nieuwe manieren waarop les kan worden gegeven. In andere woorden, dit is het beste platform voor de mensen die graag out of the box denken.

Terug naar overzicht