Bax Music | De specialist in studio & recording

Verschillende soorten podcasts voor iedereen

Doordat iedereen een podcast kan maken, is het geen verbazing dat er verschillende soorten podcasts zijn ontstaan. Van middelbare scholieren die graag over de beste videogames praten tot politici die over de dagelijkse gang van zaken bespreken, op het internet heb je een groot aanbod van podcasts. Hieronder geven we jou de lijst van de populairste soorten podcasts. Ook krijg je een aantal podcasts van deze genres die je aan anderen kunt aanraden.

Komedie

Wie houdt niet van lachen? Juist, iedereen houdt ervan en het zal niemand verbazen dat de podcasts waarin komedie centraal staat erg populair zijn. In deze podcasts zie je veel gastheren die een goede chemie met elkaar hebben die niet jou, maar ook anderen flink aan het lachen maakt. Dit doen zij bijvoorbeeld met leuke moppen over de laatste gebeurtenissen of beroemdheden. Om deze redenen zijn deze podcasts populairste online.

Educatie

Naast een goede dosis van humor zouden jij en anderen graag iets willen leren. Wat is bijvoorbeeld het beste café om te stappen of wat is de beste auto die je kunt kopen? Op educatieve podcasts leer je elke dag iets nieuws, want de gastheren zorgen dat er in elke sessie een nieuw onderwerp wordt besproken. Het aanbod van deze podcasts is erg gevarieerd, omdat je gastheren tegenkomt die werkelijk over honderden thema's kunnen praten. Nog een tip: de podcast over de leukste nieuwe thuisstudies van alleopleidingenencursussen.

Nieuws

Ook hoef je niet elke keer naar het journaal te luisteren om op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen. Er zijn podcasts waar gastheren de laatste nieuwsberichten presenteren. Daarbij hebben ze de mogelijkheid om hun eigen mening te geven. Hierdoor krijg je verschillende perspectieven op de gebeurtenissen.

Sport

Daarnaast kun je met podcasts die gericht zijn op sport nieuwe informatie krijgen. Heb je zin om naar de laatste opstellingen van jouw favoriete team te luisteren? Dan heb je de mogelijkheid om een van deze podcasts te volgen: Pardon My Take, Fantasy Focus Football en 30 for 30 ESPN. Ook de podcast over het Europees kampioenschap voetbal van EK Voetbal Info is een tip. Met deze podcasts steun je als het ware altijd jouw team!

Politiek

Heb je geen zin om naar het journaal van acht uur te kijken, zodat je de huidige stand van zaken in de politiek kent? Dan ben je bij podcasts die op de politiek zijn gericht aan het juiste adres, want je kunt altijd de laatste sessie downloaden op jouw mobieltje. Tevens kun je naar de gastheren en andere gasten luisteren die goede informatie hebben.

Games

Eveneens kun je podcasts vinden waar de gastheren met een echte liefde over videospellen praten. Op dit platform worden de laatste berichten over de videogamereeksen ter sprake gebracht en de gastheren kunnen aangeven wat ze ervan vinden. Als je graag op de hoogte wilt blijven van deze podcasts, raden we jou Game Scoop, Techstuff en Vergecast aan.

Technologie

Het laatste nieuws over technologie vind je niet meer op de televisie. Er zijn namelijk podcasts waar gastheren over de ontwikkelingen praten die een grote impact kunnen hebben op de maatschappij. Van de nieuwste mobiele telefoons tot de robots die de arbeidsmarkt kunnen betreden, in deze podcasts hoor je alles over deze onderwerp vanuit de perspectieven van de gasten.

Sciencefiction

Tenslotte kun je naar podcasts luisteren waarin er gesproken wordt over de laatste zaken van sciencefiction. Doordat je op verschillende manieren naar dit thema kunt kijken, komen de gastheren op allerlei gesprekken uit. Zo hoor je discussies over een bekende sf-film en ook gesprekken over de laatste boeken dit genre.