Luister naar jouw favoriete podcast zonder internet!

Sinds 2010 zie je online meer personen die graag over hun passies praten. Dit doen ze met berichten op verschillende social mediaplatformen en ze zien dat anderen daar blij mee zijn. Niettemin kunnen ze hun liefde over bijvoorbeeld sport, kunst of film op een ander platform delen: podcasts. Hieronder zorgen we dat je op de hoogte bent van dit nieuwe medium en de manieren waarop je ernaar kunt luisteren. Ook word je geïnformeerd over de verschillende talen waarin je naar bekende gastheren kunt luisteren.

Podcasts: jouw favoriete content in jouw broekzak

Podcasts zijn bestanden waarin je naar bijvoorbeeld jouw favoriete dj's of sporters luistert met behulp van een internetverbinding. Soms heb je de mogelijkheid om beeld te hebben wanneer je naar de podcasts luistert. Deze files worden op aanvraag aangeboden met webfeeds die een verwijzing naar mediabestanden bevatten. Hierbij kun je ervan uitgaan dat de audiobestanden op wijzigingen worden gecontroleerd.

Naar een podcast luisteren zonder internet

Zoals je hebt gelezen, weet je dat je naar podcasts kunt luisteren met een Wifi-verbinding. Maar, stel dat je ver van huis bent en je wilt heel graag naar een van jouw favoriete muzikanten luisteren die zijn nieuwe album op een podcast gaat presenteren. Hoe kun je alsnog dit meemaken? Op veel platformen waarop je naar podcasts kunt luisteren, heb je ook de mogelijkheid om deze te downloaden. Wanneer je dit doet, worden de files in een formaat voor een Mp3-speler opgeslagen. Je kunt deze op mobiele telefoons zetten die deze bestanden kunnen afspelen. In andere woorden, je hoeft niet altijd een Wifi-verbinding te hebben om naar jouw favoriete content te luisteren, als je onderweg bent naar familie, vrienden of collega's.

Podcasts zijn een wereldwijde hit

Niet alleen in Nederland luisteren mensen graag naar podcasts ongeacht of ze internetverbinding hebben. In de hele wereld is de opkomst van podcasters enorm en dit is geen toeval. Door de technologische ontwikkelingen, zoals de komst van Youtube en streamingdiensten, kan iedereen als het ware een microfoon en andere audioapparatuur aanschaffen om zijn mening over alles te geven. Neem bijvoorbeeld personen uit de entertainmentindustrie die content maken in België. Ze kunnen in Nederlandse podcasts hun opinie delen over de beste programma's in de Benelux. Ook vind je dit terug in de Nederlandstalige podcasts die in Suriname worden geproduceerd.

Wil je beste apparatuur voor jouw podcast? Check snel Blue24!