Bax Music | De specialist in studio & recording
Bax Music | De specialist in studio & recording

Mis deze tips niet voor de beste podcasts!

Als je een podcast, ongeacht de type daarvan, gaat beginnen, zou je rekening moeten houden met een aantal trucjes die je kunt volgen. Moet je bijvoorbeeld voor de allereerste podcast een liedje gaan maken dat jou van andere gastheren onderscheidt? Of is het de bedoeling dat je een act moet doen, zodat alle potentiële luisteraars jou mogen? Hieronder geven we jou een aantal tips die jou kunnen helpen om leuke podcasts te maken.

Intro's en/of outro's zijn niet altijd nodig

Als je de beste podcasts wilt gaan maken, hoef je vanaf het begin geen intro te maken. Daarentegen hoort jouw aandacht naar de inhoud van de podcasts te gaan, zodat jouw luisteraars actief betrokken zijn. Ook is dit het geval met de outro's, omdat je deze tijd beter kunt besteden aan de interactie met jouw publiek.

Feedback zorgt voor leuke podcasts

Stel dat je jouw eerste podcast achter de rug hebt, wat kun je daarna doen? Het is nooit verkeerd om aan jouw publiek naar feedback te vragen, want jouw luisteraars kunnen met goede tips komen die jou verder kunnen helpen als een gastheer. Jouw publiek kan bijvoorbeeld met het idee komen om elke week een vaste activiteit te doen met jouw sidekick, waarmee potentiële luisteraars kunnen worden aangesproken.

Reik jouw hand aan jouw publiek

Een goede tip voor jouw leuke podcasts is om contact te hebben met jouw luisteraars, omdat je ze op deze manier betrekt. Hierdoor denken ze dat ze samen in dezelfde ruimte zitten als jij. Dit leidt tot meer fans en ze zullen jouw podcasts promoten via onder andere social media. Hierbij moet er worden gezegd dat je op verschillende manieren jouw publiek kunt betrekken. Je kunt bijvoorbeeld aan het einde van de beste podcasts 20-30 minuten besteden aan interviews met de klanten. Ook heb je de mogelijkheid om e-mails van jouw fans te beantwoorden, zodat ze persoonlijke adviezen krijgen.

Laat zien wie je echt bent

Vlak voordat je de microfoon aandoet voor een van jouw leuke podcasts, raden we jou aan om je ware 'ik' te laten zien. Aan de ene kant heb je de kans om over jouw passies te praten en andere zaken die jou in het dagelijks leven bezighouden. Aan de andere kant stel je jezelf bloot aan anderen, waardoor ze jou beter leren kennen als persoon. Dit betekent dat je geen toneel kunt spelen, waardoor jouw luisteraars een slechte opinie over jou kunnen hebben tijdens jouw beste podcasts. Niettemin zal je ook interactie hebben met personen die echt naar jou luisteren voor jouw unieke persoonlijkheid. Ze kunnen jou zelfs helpen om als persoon verder te groeien.